Skoči na glavno vsebino

Vsako šolsko leto naročimo nekaj novih učbenikov oz. dokupimo nove učbenike, da nadomestimo odpisane. Te učbenike morajo učenci uporabljati najmanj štiri leta. Zato je potrebno paziti, da  učbenikov ne poškodujejo ali jih izgubijo.

Prav tako je potrebno paziti na Cobiss nalepko, ki je nalepljena na zadnji platnici učbenikov iz učbeniškega sklada. Če ima učbenik ovitek, ki je nalepljen na platnice, je nalepka nalepljena na ta ovitek, zato v nobenem primeru ob koncu šolskega leta ne poskušajte odstranjevati takega ovitka. Berilo za 2. in 3. razred (ter še nekatere druge učbenike) se lahko ovije v navaden ovitek za velike zvezke (A4 format), ki se ga ob koncu šolskega leta sname.

Vljudno vas prosimo, da učbenikov ne zavijate v samolepilno folijo ali v folijo, ki ima na koncih samolepilni trak. Na koncu šolskega leta je tako folijo nemogoče odstraniti z učbenika brez poškodb. Na ovitke novih učbenikov ter učbenikov, ki nimajo nalepljenih nalepk z imeni, ne lepite svojih nalepk z imenom. Na prvi notranji strani učbenika lahko s svinčnikom narahlo zapišete svoj priimek, ki ga ob koncu leta zradirate. Učbenika vam ne more nihče zamenjati, saj je njegova številka zabeležena v programu pod vašim imenom.

Za ovijanje učbenikov, ki niso oviti, priporočamo, da učbenike odnesete v eno od založb, v kateri imajo stroj za ovijanje učbenikov. Za nizko plačilo vam v nekaj minutah ovijejo več učbenikov (cca. 1€ za tri učbenike). Take ovoje lahko ob koncu šolskega leta tudi pustite na učbeniku.

Seveda lahko učbenike ovijete tudi sami, vendar brez lepljenja na stranice učbenikov. Nekateri učbeniki so ravno pravih mer, da jih lahko ovijete z navadnimi ovitki za zvezke formata A4.

Z učbeniki je potrebno ravnati skrbno, saj bo za poškodovane, uničene oz. izgubljene učbenike zaračunana odškodnina po Pravilniku o upravljanju učbeniških skladov.

Hvala za razumevanje!

Snežana Jeras, knjižničarka

Nastavitve dostopnosti