Skoči na glavno vsebino

 

KONTAKTI


 

GOVORILNE URE

Naslednje GU: 27. 2. 2024

Odsotni učitelji:

 


 

PREVOZI

 


 

Na šoli našim učencem nudimo možnost brezplačnega dostopa do brezžičnega računalniškega omrežja EDUROAM. Tako dodeljeni dostop ni namenjen komercialni uporabi. EDUROAM je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes.

 

POSTOPEK

1.AAI račun 
Za ureditev dostopa do omrežja Eduroam mora učenec najprej pridobiti svoj AAI račun. Izpolniti mora prijavnico (soglasje), s katerim sprejema in se strinja z dodelitvijo AAI računa in s pogoji uporabe omrežja ARNES (Eduroam). Izpolnjeno prijavnico odda v tajništvu šole.
Svoje podatke in dostop do Arnesovih storitev lahko ureja TUKAJ.

2.Omrežje Eduroam
Po odobritvi vloge si učenci namestijo potrebne aplikacije po naslednjih navodilih: ARNES – pomoč uporabnikom.

 

ŠE NEKAJ INFORMACIJ

Kaj je Eduroam?
Storitev Eduroam omogoča  učencem in zaposlenim varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega (WLAN) omrežja na naši šoli in gostovanje v omrežjih drugih institucij, vključenih v sistem Eduroam. V omrežje Eduroam so vključene izobraževalne in raziskovalne ustanove (osnovne šole, srednje šole, fakultete, inštituti) v Sloveniji (http://www.eduroam.si) in tujini (http://www.eduroam.org).Omrežje je zasnovano tako, da lahko učenci ali zaposleni dostopajo transparentno in brezplačno v katerikoli zgoraj navedeni ustanovi (doma in v tujini), in to z istim uporabniškim imenom in geslom kot v “domačem” omrežju Eduroam.  Pri tem je tako sami ustanovi kot gostujočem uporabniku zagotovljena kar največja varnost, saj je onemogočeno prisluškovanje in lažno predstavljanje.

Tehnične zahteve za dostop
V brezžično omrežje z imenom (SSID) eduroam se je mogoče povezati s prenosnim računalnikom, dlančnikom, telefonom; skratka z napravo, na kateri operacijski sistem in brezžični vmesnik podpira standard 802.11a/g/n ter varnostni protokol WPA1/2-Podjetniško (WPA1/2-Enterprise) in prijavni standard 802.1x z EAP-TTLS + PAP (enkripcija podatkov AES).

Pomoč  in kontaktna oseba
Kontaktna oseba na šoli je Gordana Božič, tel: (05) 66 26 580, oz. gordana.bozic@sola-skofije.si

 

 

Nastavitve dostopnosti