Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši, skrbniki,

približuje se 1. šolski dan v šolskem letu 2023/2024, zato smo za vas pripravili nekaj osnovnih informacij o organizaciji pouka. Vse otroke od 2. do 9. razreda z veseljem pričakujemo med nami, pri pouku v petek, 1. 9. 2023, ob 8.20.

Protokol vstopa v šolo:

  • prvi šolski dan jutranje varstvo ne bo organizirano.
  • šolska vrata se bodo za vse učence odprla ob 8.00. Učenci gredo v svoje matične učilnice
    po razporedu (priloga 1), kjer jih bodo pričakali razredniki. Za usmerjanje učencev do matičnih
    učilnic bodo poskrbeli informatorji in dežurni učitelji. Učenci v šolo vstopijo obuti, s seboj pa
    naj imajo šolske copate, saj jim bodo razredniki dodelili garderobne omarice oz. obešalnike
    (učenci 2. razreda).
  • učenci pridejo v šolo peš ali s šolskim prevozom.
  • otroke lahko do šole pripeljete tudi starši/skrbniki.

 

Za namen zagotavljanja varnosti učencev na poti v šolo bodo v septembru na šolskih poteh prisotni policisti, redarji in prostovoljci Društva upokojencev. Zato, da bomo k varnosti prispevali vsi, vas, v kolikor se boste odločili za lasten dovoz otrok do šole prosimo, da vaša vozila parkirate na parkirišču pri pokopališču in otroka do šole pospremite peš. Dovoz otrok je možen tudi na novem postajališču nad krožiščem, od koder učenci po pločniku varno prispejo do glavnega vhoda v šolo. Pred šolo lahko vaša vozila ustavite le na za to označenih mestih in tako omogočite pretok (obračanje) vozil in predvsem varnost otrok, ki v šolo prihajajo peš.

Potek 1. šolskega dne
Prvi šolski dan bo za vse učence od 2. do 9. razreda potekal 5 šolskih ur od 8.20 do 12.45.

  • Učenci od 2. do 5 razreda bodo imeli dan dejavnosti s svojimi razredničarkami od 8.20 do 12.45. Za tem se učenci (na podlagi prijav, ki ste jih oddali maja) vključijo v oddelke podaljšanega bivanja, ki bo organizirano do 16.30.
           – Učenci s seboj prinesejo šolsko torbo, z vsemi potrebščinami (tudi za pouk likovne umetnosti), copate.
  • Učenci 6. razreda bodo imeli prve tri ure razredno uro, 4. in 5. uro pouk po urniku, ki bo 30. 8. 2023 objavljen na spletni strani šole.
           – Učenci s seboj prinesejo šolsko torbo ter potrebščine za pouk 4. in 5. šolsko uro in copate.
  • Učenci 7., 8. in 9. razreda bodo imeli prvi dve uri razredno uro, 3., 4. in 5. uro pa pouk po urniku, ki bo 30. 8. 2023 objavljen na spletni strani šole. 
          – Učenci s seboj prinesejo šolsko torbo ter potrebščine za pouk 3., 4. in 5. šolsko uro in copate.Ssprejem prvošolcev bo ob 10.30 v osrednjem šolskem prostoru na šolskem stopnišču.

 

Protokol odhoda domov
Učenci, ki so vključeni v podaljšano bivanje odhajajo domov s šolskim prevozom ali ob prevzemu staršev. Starše/skrbnike prosimo, da v šolske prostore ne vstopate, počakate na informatorko, ki vam bo predala otroka na glavnem vhodu v šolo. Prevzem otrok iz podaljšanega bivanja je možen od 14.00 dalje. V kolikor boste prišli po otroka med 13.00 in 14.00 vas prosimo, da nam pisno sporočite,
kdaj lahko otrok zapusti podaljšano bivanje.

Učenci, ki odhajajo domov s šolskim prevozom se vključijo v varstvo vozačev in brez soglasja staršev ne zapuščajo šolskih površin.

 

Šolska prehrana
Obroke šolske prehrane (malico, kosilo, popoldansko malico) učenke in učenci koristijo glede na prijave, ki ste jih oddali za šolsko leto 2023/24. V kolikor 1. šolski dan ne potrebujete obrokov, jih prosimo, odjavite na (05) 662 65 70 ali o-okskofije.kp@guest.arnes.si, 1. 9. 2023, do 8. ure. 

Šolski prevozi
V torek 29. 8. vam bodo razredniki (po ustaljeni komunikaciji znotraj eA) poslali revidiran razpored šolskih prevozov, ki smo ga pripravili v skladu z rezultati anketnega vprašalnika, ki smo ga izvedli junija ter prijavnico. Razpored prevozov bo objavljen tudi na spletni strani šole.

Za namen ustrezne organizacije šolskih prevozov, vas prosimo, da učenci v petek, 1. 9. 2023, prinesejo izpolnjeno prijavnico na šolske prevoze, ki jo uskladite z urnikom vašega otroka. Natisnjen izvod prijavnice lahko prevzamete v tajništvu šole v sredo, 30. 8. in četrtek, 31. 8. med 8.00 in 10.30 ter med 13.00 in 14.30.

S podrobnejšimi informacijami vas bodo seznanili razredniki na roditeljskih sestankih.

Želimo vam prijeten začetek šolskega leta.

 

CELOTNO URADNO OBVESTILO (pdf dokument)

Nastavitve dostopnosti